ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Α/Γ)

badminnton10

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3-4  Δεκεμβρίου 2016 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του γυμνασίου Μακεδονίτισσας το Εθνικό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τα σωματεία ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, Lefkosia Badminton Club, Μορφωτικός Έγκωμης, Αρίων Λευκωσίας, Πρόοδος Καϊμακλίου, Παρνασσός Στροβόλου και  Άλπατρος ’83 στις  κατηγορίες Μονό Ανδρών, Μονό Γυναικών, Διπλό Ανδρών, Διπλό Γυναικών και το Διπλό Μεικτό.

 

Τελικός Μονού Ανδρών «Απόλυτος» κυρίαρχος ο Ηλίας Νικολάου

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν ο Ηλίας Νικολάου του σωματείου Προόδου Καϊμακλίου  και ο Θωμάς Αναστασιάδης του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης. Ο αθλητής του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου μπήκε δυνατά στον αγώνα από την αρχή και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο του. Ο Θ. Αναστασιάδης προσπάθησε να προβάλει αντίσταση αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι ο Η. Νικολάου κατάκτησε τον τίτλο με 2-0 σετ.  Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Χρίστος Τεμερέας του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου και Σάββας Χατζηπαντελή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ.

Τα σετ: 21‐8, 21‐11

 

Τελικός Μονού Γυναικών «Πρωτιά» για την Έλενα Χριστοδούλου

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Έλενα Χριστοδούλου και η Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου. Οι δύο αθλήτριες έδωσαν μία πραγματική μάχη και πάλεψαν κάθε πόντο, χαρίζοντας ωραίο θέαμα στους παρευρισκόμενους.  Η Ε. Χριστοδούλου ήταν πιο ψύχραιμη κερδίζοντας κρίσιμους πόντους και στο τέλος κατέκτησε τον τίτλο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ιωάννα Πίσση και η Μαρία Έλληνα του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.

Τα σετ: 21‐9, 21‐10

 

 

Τελικός Διπλού Ανδρών Ανατροπή και στο ψηλότερο βάθρο για τους Νικολάου και Λαζάρου

Στον τελικό του Διπλού Αγοριών προκρίθηκαν οι Ηλίας Νικολάου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου μαζί με τον Αντώνη Λαζάρου του σωματείου ‘Αλπατρος ‘83 και οι Αντρέας Φράγκου μαζί με τον Χάρη Χαραλάμπους του σωματείου ‘Αλπατρος ‘83. Ο αγώνας ήταν για καλά νεύρα και ακατάλληλος για καρδιακούς. Το δίδυμο Χ. Χαραλάμπους και Α. Φράγκου πήρε πολύ δύσκολα  το πρώτο σετ με 26-28. Ωστόσο οι Η. Νικολάου και Α. Λαζάρου δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και  με μία αντεπίθεση διαρκείας έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Το τρίτο και τελευταίο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες και το πιο ψύχραιμο ζευγάρι πήρε την νίκη. Οι Η. Νικολάου και Α. Λαζάρου επικράτησαν με 21-16. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Θωμάς Αναστασιάδης του σωματείου Μορφωτικός Έγκωμης μαζί με τον Νικόλα Παναγιώτου του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου καθώς και ο Φίλιππος Κνέκνας του σωματείου Μορφωτικός Έγκωμης μαζί με τον Χρίστο Τεμερέα του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου

Τα σετ: 26‐28, 21-19, 21-16

 

Τελικός Διπλού Γυναικών Δύσκολη πρωτιά για τις Ε. Χριστοδούλου και Α. Ζιντσίδου

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Έλενα Χριστοδούλου μαζί με την Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και η Αναστασία Κχατάπ μαζί με την Μαρία Έλληνα του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου. Οι αθλήτριες του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγώνα και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στις αντιπάλους τους, κερδίζοντας τον αγώνα με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ιωάννα Πίσση μαζί με την Κλεοπάτρα Κχατάπ του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου καθώς και η Στέφανη Φράγκου μαζί με την Ρεβέκκα Ευαγγέλου του σωματείου Άλπατρος ΄83.

Τα σετ: 21-13, 21-7

 

Τελικός Διπλού Μικτού Επικράτηση και πρωτιά για τους Η.Νικολάου και Ε. Χριστοδούλου

Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν ο Ηλίας Νικολάου με την Έλενα Χριστοδούλου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και ο Ανδρέας Φράγκου με την Άντρια Χρυσοστόμου από το σωματείο ‘Αλπατρος ’83.  Ο αγώνας είχε αρκετό θέαμα και εκπληκτικούς πόντους.

Οι αθλητές του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου κατάφεραν και πήραν το πρώτο σετ με 21-8, ωστόσο στο δεύτερο σετ γνώρισαν σθεναρή αντίσταση από τους αντιπάλους τους. Το δίδυμο Η. Νικολάου και Ε. Χριστοδούλου κατάφεραν και άντεξαν την πίεση και κατέκτησαν τον σετ και τον αγώνα με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Αναστασία Ζιντσίδου μαζί με τον Χρίστο Τεμερέα του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και η Μαρίνα Δημοσθένους με τον Νικόλα Παναγιώτου του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.

Τα σετ: 21‐8, 21‐12

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s