Ο ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ BE CENTRE OF EXCELLENCE

19620467_1967281590221109_281564852446544952_o

Ξεκινάει το Badminton Europe’s (BEC) Centre of Excellence στο Holbaek, της Δανίας  με όνειρα για τον Ηλία Νικολάου και για την Κύπρο

Ο Ηλίας Νικολάου είναι ο πέμπτος αθλητής που ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μπάτμιντον ότι θα συμμετάσχει στο Badminton Europe’s (BEC) Centre of Excellence (COE), το οποίο ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2017.

Είναι το πρώτο Centre of Excellence που θα διεξαχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και η επιλογή ενός Κύπριου αθλητή, είναι πολύ σημαντική τόσο για τον ίδιο τον αθλητή και την προσπάθεια που κάνει για διάκριση αλλά και για την Κύπρο γενικότερα.

Όταν ο 21χρονος αθλητής ενημερώθηκε για το Badminton Europe’s (BEC) Centre of Excellence-project πριν από ένα χρόνο, έκανε αίτηση χωρίς δεύτερη σκέψη. Μερικούς μήνες μετά, συμμετείχε στο Centre of Excellence προεπιλογής, στο οποίο συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ευρώπη και στη συνέχεια επιλέγηκε στο Centre of Excellence επιλογής, στο οποίο συμμετείχαν οι καλύτεροι.

Πλέον ο Κύπριος πρωταθλητής έχει την ευκαιρία να προπονηθεί με τους σπουδαιότερους προπονητές της Ευρώπης, να ανταγωνιστεί αθλητές οι οποίοι θα βρίσκονται στην παγκόσμια ελίτ σε λίγα χρόνια και να μάθει αρκετά «μυστικά» του αθλήματος από αυτούς. Στόχος του Ηλία είναι φυσικά μία θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο ίδιος δήλωσε τα εξής σε συνέντευξη του που έδωσε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον:

«Νιώθω τόσο ενθουσιασμένος και δεν μπορώ να περιμένω να αρχίσω να προπονούμαι στο Centre of Excellence με αθλητές από όλη την Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά θέλω και αισθάνομαι τυχερός που έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα κέντρο σαν αυτό. Τώρα, ξέρω ότι θα έχω την ευκαιρία να επιτύχω τους στόχους μου!

Θέλω να προπονηθώ με αθλητές που είναι καλύτεροι από μένα και που θα με κάνουν να φτάνω στα όρια μου καθημερινά για να βελτιώσω το επίπεδο μου και να πλησιάσω στους στόχους μου ακόμα περισσότερο».

Από την επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s