ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ15 2017

IMG_4655

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16-17  Σεπτεμβρίου 207 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου το Εθνικό Πρωτάθλημα Κάτω των 15 χρονών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τα σωματεία ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, Lefkosia Badminton Club, Μορφωτικός Έγκωμης, Αρίων Λευκωσίας, Πρόοδος Καϊμακλίου, Παρνασσός Στροβόλου, Προμηθέας, Δ.Α.Σ. Παλιομετόχου, Έμπα Πάφου, Άλπατρος ’83 και Ατρόμητος Γεροσκήπου,  στις  κατηγορίες Μονό Αγοριών, Μονό Κοριτσιών, Διπλό Αγοριών, Διπλό Κοριτσιών και το Διπλό Μεικτό.

Τελικός Μονού Αγοριών Δύσκολη πρωτιά για τον Α. Καττιρτζή

 

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν ο Άρης Καττιρτζή  και ο Ιάκωβος Αχεριώτης του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Νικητής αναδείχτηκε ο Α. Καττιρτζή με 2‐1 σετ. Οι δύο αθλητές πάλεψαν πόντο με πόντο μέχρι το τέλος του αγώνα. Το πρώτο σετ πήρε ο Α. Καττιρτζή, ωστόσο ο Ι. Αχεριώτης στο δεύτερο σετ έκανε την αντεπίθεση του και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Καττιρτζή κατάφερε με δυσκολία να πάρει και το τρίτο σετ με 21-15. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Λεόντιος Ταβέλλης του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου και Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

Τα σετ: 21‐17, 16-21, 21‐15

 

Τελικός Μονού Κοριτσιών Κυριάρχησε η Χαρά Μιχαήλ

 

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Χαρά Μιχαήλ του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και η Εύα Καττιρτζή. Το πρώτο σετ κερδήθηκε από την Χ. Μιχαήλ, ωστόσο η Ε. Καττιρτζή στο δεύτερο σετ έβαλε δύσκολα στην αντίπαλο της και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η Χ. Μιχαήλ εν τέλει πήρε και το τρίτο σετ και συνάμα τον τίτλο.   Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Παναγιώτα Χατζαντώνη του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης και η Μαρίσα Φυρίλα του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ.

Τα σετ: 21‐15, 16-21, 21‐16

 

 

Τελικός Διπλού Αγοριών Ανατροπή και στο ψηλότερο βάθρο για τους Αχεριώτη και Καττιρτζή

 

Στον τελικό του Διπλού Αγοριών προκρίθηκαν οι Ιάκωβος Αχεριώτη μαζί με τον Άρη Καττιρτζή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και οι Λεόντιος Ταβέλλης του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας. Το δίδυμο Κ. Χατζηγεωργίου και Λ. Ταβέλλης πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 18-21, ωστόσο οι αθλητές του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ δεν το έβαλαν κάτω και με μία αντεπίθεση διαρκείας έφεραν τα πάνω κάτω και κέρδισαν τα άλλα δύο σετ και τον τίτλο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν Παναγιώτης Τσεμπέκης μαζί με τον Μιχάλη Φυρίλλα του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ καθώς και ο Ιωάννης Κοκόσης του σωματείου Άλπατρος’ 83 μαζί με τον Αντρέα Χατζησολωμού του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης.

 

Τα σετ: 18-21, 21‐15, 21-18

 

Τελικός Διπλού Κοριτσιών «Χρυσές» οι Χ. Μιχαήλ και Ε. Καττιρτζή

 

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Εύα Καττιρτζή μαζί με την Χαρά Μιχαήλ του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και η Παναγιώτα Νικολάου του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου μαζί με την Παναγιώτα Χατζαντώνη του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης. Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για το δίδυμο Χ. Μιχαήλ και Ε. Καττιρτζή καθώς κέρδισαν εύκολα το πρώτο σετ με 21-13. Στο δεύτερο όμως σετ τα βρήκαν σκούρα καθώς οι Π. Νικολάου και Π. Χατζαντώνη δεν είχαν πει την τελευταία λέξη, ωστόσο αυτές που ευτύχησαν να αναδειχτούν πρωταθλήτριες ήταν οι  Ε. Καττιρτζή και Χ. Μιχαήλ καθώς κέρδισαν με 21-12. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ιωάννα Αντωνίου του σωματείου Αρίων μαζί με την Νίκη Λιασή του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και η Μαρία Ιακώβου του σωματείου Άλπατρος 83 μαζί με την Μαρίσα Φυρίλλα του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ.

Τα σετ: 21-13, 21-12

 

Τελικός Διπλού Μικτού Θρίαμβος για τους Α. Καττιρτζή και Χ. Μιχαήλ

 

Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν ο Άρης Καττιρτζή με την Χαρά Μιχαήλ και ο Ιάκωβος Αχεριώτης με την Εύα Καττιρτζή από το σωματείο ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Ο αγώνας ήταν για δυνατά νεύρα καθώς είχε συνεχείς  ανατροπές. Το δίδυμο Α. Καττιρτζή και Χ. Μιχαήλ κατάφερε και πήρε και τα δύο σετ κατακτώντας τον τίτλο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Μαρία Ιακώβου μαζί με τον Ιωάννη Κοκόση του σωματείου Άλπατρος ’83 καθώς και η Ιωάννα Αντωνίου μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

 

Τα σετ: 21‐18, 21‐13

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s