ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜA Κ19 2017

PARNASSOS-PISSI-MICHAEL

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 7-8  Οκτωβρίου 2017 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου το Εθνικό Πρωτάθλημα Κάτω των 19 χρονών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τα σωματεία ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, Lefkosia Badminton Club, Μορφωτικός Έγκωμης, Αρίων Λευκωσίας, Πρόοδος Καϊμακλίου, Παρνασσός Στροβόλου, Ατρόμητος Πάφου και  Άλπατρος ’83 στις  κατηγορίες Μονό Αγοριών, Μονό Κοριτσιών, Διπλό Αγοριών, Διπλό Κοριτσιών και το Διπλό Μεικτό.

Τελικός Μονού Αγοριών Πρωτιά για τον Αντ. Αντωνίου

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν ο Σάββας Χατζηπαντελής του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ  και ο Αντώνης Αντωνίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας. Ο αθλητής του σωματείου Αρίων μπήκε δυνατά στον αγώνα και πήρε το πρώτο σετ με 21-19. Ωστόσο ο Σ. Χατζηπαντελής έκανε την αντεπίθεση του στο δεύτερο σετ και έφερε τον αγώνα στα ίσα. Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Αντωνίου ήταν πιο ψύχραιμος και στο τέλος πήρε το σετ και την νίκη με 2-1 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Γιώργος Ερωτοκρίτου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και Ορέστης Πίσσης του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.

Τα σετ: 21‐19, 15-21, 21‐15

 

Τελικός Μονού Κοριτσιών «Χρυσή» η Έλενα Χριστοδούλου

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Έλενα Χριστοδούλου και η Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου. Οι δύο αθλήτριες έδωσαν μία πραγματική μάχη και πάλεψαν κάθε πόντο. Ωστόσο η Ε. Χριστοδούλου ήταν πιο ψύχραιμη κερδίζοντας και τα δύο σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Στέφανη Φράγκου του σωματείου ‘Αλπατρος ‘83 και η Κλεοπάτρα Κχατάπ του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.

Τα σετ: 21‐14, 21‐15

 

 

Τελικός Διπλού Αγοριών Στο ψηλότερο βάθρο για τους Χρ. Μιχαήλ και Ορ. Πίσσης

Στον τελικό του Διπλού Αγοριών προκρίθηκαν οι Αντώνης Αντωνίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας μαζί με τον Αντρέα Ιωάννου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου και οι Ορέστης Πίσσης μαζί με τον Χρίστο Μιχαήλ του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.  Το δίδυμο Ο. Πίσση και Χρ. Μιχαήλ πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 21-18. Ωστόσο οι Αντωνίου και Ιωάννου δεν το έβαλαν κάτω και με μία αντεπίθεση διαρκείας έκαναν το 1-1 στα σετ. Το τρίτο και τελευταίο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο τέλος αυτοί που «γέλασαν» ήταν οι αθλητές του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Ιάκωβος Αχεριώτης του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ μαζί με τον Άρη Καττιρτζή καθώς και ο Λεόντιος Ταβέλλης του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

 

Τα σετ: 21‐18, 19-21, 21-16

 

Τελικός Διπλού Κοριτσιών Ακόμα μία πρωτιά για τις Ε. Χριστοδούλου και Α. Ζιντσίδου

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Έλενα Χριστοδούλου μαζί με την Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και η Κλεοπάτρα Κχατάπ μαζί με την Ιωάννα Πίσση του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου. Οι αθλήτριες του σωματείου Προόδου μπήκαν δυνατά στον αγώνα και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στις αντιπάλους τους, κερδίζοντας τον αγώνα με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ανδριάνα Δημητρίου μαζί με την Εφραίμια Χατζησολωμού του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης καθώς και η Χαρά Μιχαήλ του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ μαζί με την Εύα Καττιρτζή.

Τα σετ: 21-12, 21-5

 

Τελικός Διπλού Μικτού Θρίαμβος για τα ξαδέρφια Πίσση

Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν ο Ορέστης Πίσση με την Ιωάννα Πίσση καθώς και ο Γιώργος Ερωτοκρίτου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ με την Αναστασία Ζιντσίδου από το σωματείο Πρόοδος Καϊμακλίου. Ο αγώνας ήταν για δυνατά νεύρα καθώς είχε συνεχείς  ανατροπές. Το δίδυμο Ερωτοκρίτου και Ζιντσίδου μπήκε ιδανικά στον αγώνα και κέρδισαν το πρώτο σετ με 16-21. Ωστόσο τα ξαδέρφια Πίσση με μία αντεπίθεση διαρκείας έφεραν τα πάνω κάτω και ανέτρεψαν τα σε βάρος τους δεδομένα κερδίζοντας στο τέλος τον αγώνα με 2-1 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Έλενα Χριστοδούλου μαζί με τον Αντρέα Ιωάννου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και η Ανδριάνα Δημητρίου του σωματείου Άλπατρος ‘83 μαζί με τον Σάββα Χατζηπαντελή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ.

 

Τα σετ: 16-21, 21‐18, 21‐15

22308629_1955220811404103_4282384905470383121_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s