ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ13 2017

nationalu132017

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25-26  Νοεμβρίου 2017 στις αθλητικές εγκαταστάσεις της τεχνικής σχολής Αρχαγγέλου και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου το Εθνικό Πρωτάθλημα Κάτω των 13 χρονών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τα σωματεία ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, Lefkosia Badminton Club, Μορφωτικός Έγκωμης, Αρίων Λευκωσίας, Πρόοδος Καϊμακλίου, Παρνασσός Στροβόλου, Προμηθέας, Δ.Α.Σ. Παλιομετόχου, Ευ Ζην Λατσιών και Άλπατρος ’83. Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούσε να συμμετάσχει κανείς ήταν το μονό αγοριών, το μονό κοριτσιών, το διπλό αγοριών, το διπλό κοριτσιών και το διπλό μεικτό.

Τελικός Μονού Αγοριών Δύσκολη Επικράτηση και πρωτιά για τον Νικόλα Κοκόση

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν ο Παναγιώτης Αδάμου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ  και ο Νικόλας Κοκόσης του σωματείου Άλπατρος ‘83. Ο αγώνας ήταν σκληρός και για τους δύο αθλητές καθώς δεν άφηναν να πάει χαμένος κανένας πόντος. Το πρώτο σετ πήρε ο αθλητής του σωματείου Άλπατρος, ωστόσο ο Αδάμου στο δεύτερο σετ έκανε την αντεπίθεση του. Ο Κοκόσης όμως κατάφερε να αποκρούσει την αντεπίθεση και με δυσκολία πήρε και το δεύτερο σετ με 21-15. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Ιωάννης Ταμπούρλας του σωματείου Αρίων Λευκωσίας και ο Νικόλας Πίσσης του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.

Τα σετ: 22‐20, 21‐15

 

Τελικός Μονού Κοριτσιών Κυριάρχησε η Μαρίσα Φυρίλλα

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Μαρίσα Φυρίλλα του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και η Μαρία Ελένη Αριστοπούλου του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης. Η Φυρίλλα μπήκε δυνατά στον αγώνα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλο της κερδίζοντας με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ευαγγελία Αρχιτεκτονίδου του σωματείου Lefkosia Badminton Club και η Θεοδώρα Χατζησολωμού του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης.

Τα σετ: 21‐5, 21‐4

 

 

Τελικός Διπλού Αγοριών Ανατροπή και στο ψηλότερο βάθρο για τους Γεωργίου και Κοκόση

Στον τελικό του Διπλού Αγοριών προκρίθηκαν οι Παναγιώτης Αδάμου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ μαζί με τον Ιωάννη Ταμπούρλα του σωματείου Αρίων Λευκωσίας και οι Χρίστος Γεώργιου του σωματείου Lefkosia Badminton Club μαζί με τον Νικόλα Κοκόση του σωματείου Άλπατρος ‘83. Το δίδυμο Ταμπούρλα και Γεωργίου πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 15-21, ωστόσο το δίδυμο Γεωργίου και Κοκόση δεν το έβαλαν κάτω και με μία αντεπίθεση διαρκείας έφεραν τα πάνω κάτω και κέρδισαν τα άλλα δύο σετ και τον τίτλο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Νικόλας Πίσσης μαζί με τον Προκόπη Χατζηπροκόπη του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου καθώς και ο Άλεξ Λαζάρου του σωματείου Άλπατρος μαζί με τον Ευέλθον Χατζηπαντελή του σωματείου ΑΕΤΟΙ.

Τα σετ: 15-21, 21‐16, 21-19

 

Τελικός Διπλού Κοριτσιών «Χρυσές» οι Χατζησολωμού και Αριστοπούλου μετά από αμφίρροπο αγώνα

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Τερέζα Μιχαήλ του σωματείου Παρνασσού Λευκωσίας μαζί με την Μαρίσα Φυρίλλα του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και η Θεοδώρα Χατζησολωμού μαζί με την Μαρία Ελένη Αριστοπούλου του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης. Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για το δίδυμο Μιχαήλ και Φυρίλλα καθώς κέρδισαν σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 21-11. Στο δεύτερο όμως σετ τα βρήκαν σκούρα καθώς οι αθλήτριες του σωματείου Μορφωτικού δεν είχαν πει την τελευταία λέξη και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Το τρίτο σετ ήταν πραγματικά αμφίρροπο και στο τέλος αυτές που «γέλασαν» ήταν οι Αριστοπούλου και Χατζησολωμού καθώς κέρδισαν με 21-14. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ευαγγελία Αρχιτεκτονίδη μαζί με την Άνθια Αρχιτεκτονίδου του σωματείου Lefkosia Badminton Club καθώς και η Θεοφανώ Κουλέντρου μαζί με την Αναστασία Χριστοδουλάκη του σωματείου Lefkosia Badminton Club.

Τα σετ: 11-21, 21-16, 21-14

 

Τελικός Διπλού Μικτού Θρίαμβος για τους Αδάμου και Φυρίλα

Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν ο Νικόλα Κοκόσης του σωματείου Άλπατρος με την Άνθια Αθηνοδώρου από το σωματείο Lefkosia Badminton Club και ο Παναγιώτης Αδάμου με την Μαρίσα Φυρίλα από το σωματείο ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Ο αγώνας ήταν για «σκληρά» νεύρα καθώς είχε αρκετές ανατροπές. Οι αθλητές του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ κατάφεραν και πήραν το πρώτο σετ με 21-16, ωστόσο στο δεύτερο σετ τα βρήκαν «σκούρα». Όντως όμως πιο συγκεντρωμένοι κέρδισαν τον αγώνα με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Μαρία Ελένη Αριστοπούλου του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης μαζί με τον Νικόλα Πίσση του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου καθώς και η Ευαγγελία Αρχιτεκτονίδου μαζί με τον Χρίστο Γεωργίου του σωματείου Lefkosia Badminton Club.

Τα σετ: 21‐16, 21‐13

 

Επιδιαιτητής: Μαρίνα Δημοσθένους

Διαιτητές:

Αντώνης Λαζάρου

Μιχάλης Μιχαήλ

Άντρη Αχεριώτη

Γιώργος Χατζηγεωργίου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s