ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ 2017

NATIONALU172017.jpg

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 9-10  Δεκεμβρίου 2017 στο Γυμνάσιο στο Πλατύ Αγλατζιάς το Εθνικό Πρωτάθλημα Κάτω των 17 χρονών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τα σωματεία ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, Lefkosia Badminton Club, Μορφωτικός Έγκωμης, Αρίων Λευκωσίας, Πρόοδος Καϊμακλίου, Παρνασσός Στροβόλου, Άλπατρος ’83 και Ατρόμητος Γεροσκήπου,  στις  κατηγορίες Μονό Αγοριών, Μονό Κοριτσιών, Διπλό Αγοριών, Διπλό Κοριτσιών και το Διπλό Μεικτό.

Τελικός Μονού Αγοριών Πρωτιά για τον Σ. Χατζηπαντελή

 

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν ο Ορέστης Πίσσης του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου και ο Σάββας Χατζηπαντελή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και είχε αρκετή ένταση και πάθος αλλά πάντα σε αθλητοπρεπή πλαίσια. Ο αθλητής του σωματείου  του ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ μπήκε δυνατά από την αρχή και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο του κατακτώντας το πρώτο σετ. Ο Ο. Πίσσης έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο δεύτερο σετ, με εντυπωσιακούς πόντους. Ωστόσο το τρίτο σετ ήταν για καλά νεύρα. Αυτός όμως που «γέλασε» στο τέλος ήταν ο Σ. Χατζηπαντελής, καθώς κέρδισε με 22-20. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Χρίστος Χαϊλής του και ο Άρης Καττιρτζή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ.

Τα σετ: 21‐14, 16-21, 22-20

 

Τελικός Μονού Κοριτσιών «Χρυσή» η Αν. Ζιντσίδου

 

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου και η Ανδριάνα Δημητρίου του σωματείου Μορφωτικού. Η Ζιντσίδου πήρε εύκολα και τα δύο σετ κερδίζοντας συνάμα τον τίτλο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Άντρια Αλεξάνδρου Δημητρίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας και η Ιωάννα Πίσση του σωματείου ‘Παρνασσού Στροβόλου.

Τα σετ: 21‐4, 21‐7

 

 

Τελικός Διπλού Αγοριών Δύσκολη επικράτηση για τους Ο. Πίσση και Σ. Χατζηπαντελή

 

Στον τελικό του Διπλού Αγοριών προκρίθηκαν οι Ορέστης Πίσσης του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου μαζί με τον Σάββα Χατζηπαντελή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και οι Αντώνης Αδάμου μαζί με τον Χρίστο Χαϊλή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Το δίδυμο Ο. Πίσση και Σ. Χατζηπαντελή μπήκε δυνατά στον αγώνα και πήρε το πρώτο σετ με 21-18. Οι Χ. Χαϊλής και Αδάμου σε μία αντεπίθεση διαρκείας έφεραν τον αγώνα στα ίσα. Το τελευταίο σετ ήταν για καλά νεύρα, ωστόσο το δίδυμο Ο. Πίσση και Σ. Χατζηπαντελή ήταν πιο ψύχραιμοι και κέρδισαν τον αγώνα με 2-1 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Λεόντιος Ταβέλλης του σωματείου Παρνασσού και ο Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου του σωματείου Αρίων καθώς και ο Ιάκωβος Αχεριώτη μαζί με τον Σταύρο Άρη Καττιρτζή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ

 

Τα σετ: 21‐18, 19-21, 21-15

 

Τελικός Διπλού Κοριτσιών Στο ψηλότερο οι Ζιντσίδου και Πίσση

 

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Ανδριάνα Δημητρίου του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης μαζί με την Άντρεα Αλεξάνδρου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας και η Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου μαζί με την Ιωάννα Πίσση του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου. Ο αγώνας ήταν διαφήμιση για το άθλημα του Μπάτμιντον καθώς οι τέσσερις αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε όλο τον αγώνα. Οι αθλήτριες Ι. Πίσση και Α. Ζιντσίδου κατάφεραν και πήραν τον αγώνα κερδίζοντας με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Εύα Καττιρτζή μαζί με την Χαρά Μιχαήλ του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ καθώς και η Ελένη Πέτρου του σωματείου Άλπατρος ’83  μαζί με την Μαρίσα Φυρίλλα του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ

Τα σετ: 21-16, 21-15

 

Τελικός Διπλού Μικτού Θρίαμβος μετά δυσκολίας για τους Α. Καττιρτζή και Α. Ζιντσίδου

 

Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν ο Άρης Καττιρτζή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και η Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και η Ανδριάνα Δημητρίου του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης μαζί με τον Σάββα Χατζηπαντελή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Οι Καττιρτζή και Ζιντσίδου πήραν πολύ δύσκολα το πρώτο σετ 21-17. Ωστόσο οι Σ. Χατζηπαντελής και Α. Δημητρίου έτριξαν τα δόντια τους και έκαναν την δική τους αντεπίθεση. Το δεύτερο σετ κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες και αυτοί που πανηγύρισαν τον τίτλο ήταν οι Καττιρτζή και Ζιντσίδου Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Εύα Καττιρτζή μαζί με τον Ιάκωβο Αχεριώτη του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ καθώς και η Άντρεα Αλεξάνδρου μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

 

Τα σετ: 21‐17, 28-26

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s