ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ “CYPRUS YOUTH INTERNATIONAL 2017”

 

Untitled-1

Άρχισε σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, το “Cyprus Youth International 2017” στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το τουρνουά περιλαμβάνει αγώνες κάτω των 11 ετών, κάτω των 13 και κάτω των 15 ετών. Στη κατηγορία κάτω των 11 ετών διεξάγονται μόνο οι κατηγορίες Μονό Αγοριών και Μονό Κοριτσιών. Ενώ στις ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 13 ετών και 15 ετών, διεξάγονται οι κατηγορίες απλό αγοριών, απλό κοριτισιών, διπλό αγοριών, διπλό κοριτσιών και διπλό μεικτό.

Κύριο χαρακτηριστικό των αγώνων, στις κατηγορίες απλού αγοριών και απλού κοριτσιών, είναι η διεξαγωγή τους με το σύστημα των ομίλων των τριών ή τεσσάρων ατόμων (αναλόγως συμμετοχών σε κάθε κατηγορία) από τους οποίους προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. Στη  συνέχεια θα ακολουθεί η διαδικασία νοκ άουτ.  Στο τουρνουά συμμετέχουν 180 αθλητές ( 80 ξένοι και 100 Κύπριοι) από 13 χώρες.

Στο χώρο διεξαγωγής του τουρνουά έχουν τοποθετηθεί έξι γήπεδα, στα οποία διεξάγονται ταυτόχρονα αγώνες κάτι το οποίο επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθούν αρκετά παιχνίδια ταυτόχρονα προσφέροντας έτσι συνεχώς θέαμα. Τα παιχνίδια ήταν πλούσια σε ανατροπές και εκπληκτικούς πόντους.

Άξιο αναφοράς είναι η συνεισφορά των διαιτητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον καθώς και οι διαιτητές από Ελλάδα, Ισραήλ και Ρουμανία, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομοσπονδίας και την βοηθούν πραγματοποιώντας πολύ καλές διαιτησίες και συνεισφέρουν στην ομαλή λειτουργία του τουρνουά.

Τους αγώνες παρακολούθησαν παιδιά από σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας καθώς και πλήθος θεατών και πιστών οπαδών του αθλήματος. Οι εταιρίες ΜΤΝ και “Group 4” προμήθευσαν την Ομοσπονδία με διαφημιστικά υλικά και δωράκια και αυτά δόθηκαν στους μαθητές που επισκέφθηκαν τους αγώνες.

Επιπρόσθετα λειτουργεί χώρος από τον οποίο οι παρευρισκομένοι μπορούν να αγοράσουν αναμνηστικά δωράκια και φανέλες του τουρνουά σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ υπάρχουν και σημεία πώλησης αθλητικού εξοπλισμού του Μπάτμιντον.

Η συνέχεια θα γίνει αύριο Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, με τους αγώνες των ομίλων της κατηγορίας κάτω των 17 ετών και στις 11:15 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης. Η είσοδος είναι ελεύθερη και όλοι είναι προσκεκλημένοι.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s