Ο ΣΑΒΒΙΝΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΜ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

savvinos

Μετά την επιτυχημένη παρουσία των αθλητών του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, η κάμερα της ΚΟΜ βρήκε και ρώτησε τον προπονητή του σωματείου για τις πρόσφατες επιτυχίες τους.

Ο Σαββίνος Ιάσονος άρχισε ως αθλητής και αφού κατάκτησε αρκετούς τίτλους, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην προπονητική. Μάλιστα τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αυτό το κάνει αρκετά καλά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Καταρχήν, Σαββίνο συγχαρητήρια για τις επιτυχίες σας ως ΑΕΤΟΙ. Κατακτήσατε 5 από τις 8 πρώτες θέσεις.

Είναι γεγονός πως ήταν μια πολύ δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Βαρυφορτωμένο πρόγραμμα, με πολλούς αγώνες και τεράστιο ανταγωνισμό μεταξύ των αθλητών από τα διάφορα Σωματεία. Οι αθλητές του Σωματείου μας κατάφεραν, μέσα από τη σκληρή δουλειά να αποδώσουν το μέγιστο στους αγώνες που χρειαζόταν και αυτό έφερε τα αποτελέσματα που προαναφέρατε.  Ήταν μια ομαδική προσπάθεια και χρειάστηκε η βοήθεια όλων των παιδιών για να επιτευχθεί.

Πως είναι η ζωή ενός προπονητή με τόσους επιτυχημένους αθλητές; Κάθε εβδομάδα είσαι μέσα στα γήπεδα για να τους στηρίζεις.

Η δουλειά του Κύπριου προπονητή δεν είναι καθόλου εύκολη. Κανείς μας δεν είναι επαγγελματίας και παράλληλα με τις επαγγελματικές μας ασχολίες, εργαζόμαστε σκληρά στον ελεύθερο μας χρόνο για να προετοιμάσουμε κατάλληλα τους αθλητές των Σωματείων μας. Πολλές φορές αυτό γίνεται παραμερίζοντας οικογενειακές υποχρεώσεις και πάντοτε εις βάρος του προσωπικού μας χρόνου. Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια οι αθλητές του Σωματείου μας βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους με σημαντικές προσωπικές και Σωματειακές επιτυχίες. Αυτό μπορώ να πω πως βοηθάει το έργο μου σαν προπονητής καθώς υπάρχει μεταξύ τους μια ευγενή άμιλλα και ένας υγιής ανταγωνισμός που σκοπό έχει την προσωπική τους βελτίωση και μέσα από την συγκέντρωση και την προσπάθεια τους στις προπονήσεις προσπαθούν να το πετύχουν.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας ως ΑΕΤΟΙ;

Το Σωματείο ΑΕΤΟΙ είναι από τα παλαιότερα εγγεγραμμένα σωματεία της Ομοσπονδίας, από το 1983, και κατά καιρούς έχουν βγει πολλοί σπουδαίοι αθλητές. Καμιά φορά είναι και θέμα τύχης να πετύχεις μαζεμένα ταλέντα, οι οποίοι να έχουν όρεξη για προπόνηση, να έχουν την στήριξη από την οικογένεια τους και το χρόνο να το πετύχουν. Αυτό συμβαίνει τώρα στο Σωματείο μας. Φυσικά τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την σκληρή δουλειά, την υπομονή και την επιμονή στο αποτέλεσμα.  Δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιο άλλο μυστικό στην επιτυχία. Επιπρόσθετα, προσπαθώ και εγώ με τη σειρά μου να τυγχάνω συνεχής επιμόρφωσης και εκμάθησης όλων των εξελίξεων που αφορούν την προπονητική στο Μπάτμιντον .

Πόσο σκληρό είναι να είσαι προπονητής τόσο πολλών αθλητών; Η καθημερινότητα στις προπονήσεις;

Στις προπονήσεις υπάρχουν καθημερινά πέραν των 25 παιδιών, διαφόρων ηλικιών 7 μέχρι 19 χρόνων και διαφόρων επιπέδων. Δυστυχώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια του διαχωρισμού των παιδιών ανάλογα με το αγωνιστικό επίπεδο που βρίσκονται κυρίως λόγω περιορισμένου χρόνου προπόνησης. Αυτό κάνει το έργο του προπονητή πολύ δύσκολο καθώς θα πρέπει να προσαρμόζει το πρόγραμμα των προπονήσεων ώστε να ικανοποιήσει όλους τους αθλητές. Αυτό εξυπακούεται πως θα πρέπει να γίνεται σωστή προετοιμασία και ορθός προγραμματισμός.  Αυτό δεν θα γινόταν χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των βοηθών προπονητών που έχουμε στο Σωματείο, της Μαρίας Ιάσονος και Αντρέα Πέτρου χωρίς τους οποίους τίποτα από τα πιο πάνω δεν θα ήταν εφικτά. Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 2 προπονητές και εύχομαι να είναι πάντοτε δίπλα μου γιατί η βοήθεια τους είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμη.

Ποιο είναι το όνειρο σου ως προπονητής;

Θεωρώ πως το όνειρο κάθε προπονητή είναι να δει να αγωνίζεται σε ατομικό επίπεδο κάποιος αθλητής του στο Ανώτατο Αγωνιστικό Τουρνουά που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και σε Ομαδικό Επίπεδο να κατακτά το Σωματείο του όλους τους εγχώριους τίτλους. Στόχοι δύσκολοι για τα δεδομένα της Κύπρου αλλά εύχομαι κάποια μέρα αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Τέλος ένα μήνυμα για τα παιδιά που αρχίζουν τώρα το άθλημα του Μπάτμιντον;

Τα παιδιά που ξεκινάνε τώρα το Μπάτμιντον πρέπει να γνωρίζουν πως το άθλημα αυτό δεν θα τους προσφέρει λεφτά, δόξα και παγκόσμια αναγνώριση. Θα τους χαρίσει όμως απίστευτες εμπειρίες, ταξίδια στο εξωτερικό και γνωριμίες με άλλους συναθλητές τους, θα διαμορφώσουν χαρακτήρα, θα κλάψουν με τις αποτυχίες τους, θα ξετρελαθούν με τις επιτυχίες τους αλλά να γνωρίζουν πως είναι και αυτά μέρος του παιχνιδιού… του πιο απίθανου παιχνιδιού στον κόσμο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s