ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ PARA-BADMINTON

spanish-parabadminton

Μεταξύ των ημερομηνιών 8-11 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε το διεθνές Ισπανικό τουρνουά «Spanish Para- Badminton 2018».

Στο τουρνουά συμμετείχε και ένας αθλητής από την Κύπρο, καθώς ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο θεσμό. Το τουρνουά διεξήχθη στην Alcudia της Μallorca και ο Κωνσταντίνος συνοδευόταν από τον προπονητή του Εύανδρο Βότση.

Ο Κωνσταντίνος στην αρχή έπρεπε να εξεταστεί από τους ειδικούς ιατρούς και να αξιολογηθεί για το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο πόδι. Στη συνέχεια ο Κύπριος αθλητής ορίστηκε ότι θα συμμετέχει στην κατηγορία MSL4.  Η επίσημη κατηγοριοποίηση του Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί μετά το τουρνουά από τους ιατρούς.

Συγκεκριμένα υπάρχουν 6 κατηγορίες, στις οποίες οι ιατροί μπορούν να ορίσουν αθλητές.

MS SL3 – Άτομα το οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο πόδι τους, αλλά μπορούν να αγωνιστούν στο μισό γήπεδο

MS SL4 –Άτομα το οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο πόδι τους, αλλά μπορούν να αγωνιστούν σε ολόκληρο το γήπεδο

MS SS6 – Άτομα τα οποία έχουν νανισμό

MS SU5- Άτομα τα οποία δεν είναι αρτημελής στα χέρια

MS WH1- Άτομα το οποία αγωνίζονται σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά μπορούν να αγωνιστούν στο μισό γήπεδο

MS WH2 –  Άτομα το οποία αγωνίζονται σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά μπορούν να αγωνιστούν σε ολόκληρο το γήπεδο

Αφού οριστούν οι αθλητές στις διάφορες κατηγορίες, τότε οι αθλητές μπορούν να διάλεξουν σε ποιες από τις κατηγορίες επιθυμούν να αγωνιστούν. Απλό Ανδρών, Απλό Γυναικών, Διπλό Ανδρών, Διπλό Γυναικών και Διπλό Μικτό.

Ο Κωνσταντίνου και ο προπονητής του έκριναν σωστό ότι έπρεπε να διαγωνιστούν στις κατηγορίες Απλό Ανδρών  και Διπλό Ανδρών.

Στην κατηγορία Απλό Ανδρών κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο και έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Ινδό Sukant Kadam, νούμερο 1 του ταμπλό. Ο Κωνσταντίνος πάλεψε τον αγώνα αλλά ηττήθηκε με 2-0 σετ (21-19, 21-14). Στο δεύτερο αγώνα του ομίλου, έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Ρώσο Pavel Kulikov, τον οποίο κέρδισε με 2-1 σετ (26-24, 12-21, 8-21), τερματίζοντας έτσι στην δεύτερη θέση του ομίλου. Στη νοκ άουτ φάση και συγκεκριμένα στους 16 είχε να αντιμετωπίσει τον Θαϊλανδό Siripong Teamarrom, νούμερο 3 του ταμπλό. Ωστόσο λόγω ενός προβλήματος που είχε ο Κωνσταντίνος αποσύρθηκε από την διοργάνωση.
Στην κατηγορία Διπλό Ανδρών, ο Κωνσταντίνος αγωνίστηκε με τον Ιταλό Davide Posenato. Στο πρώτο παιχνίδι αντιμετώπισαν τον Ινδό Umesh Vikram Kumar και τον Θαϊλανδό Chawarat Kitichokwattana, αριθμό 3 στο ταμπλό γνωρίζοντας την ήττα με  2-0 σετ (21-19, 21-15). Στο δεύτερο αγώνα είχαν να αντιμετωπίσουν τους Άγγλους William Smith και Mark Waller, ενώ στο τρίτο αγώνα του ομίλου τους Βέλγους Bob Biesmans και Erwin De Smet. Ωστόσο λόγω του προβλήματος που είχε αποσύρθηκε και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σε κανένα από τους δύο αγώνες.

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=7ED4AA8F-294F-497E-9688-BF71EAE4D893

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s