«ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Μαρτίου 2018 στους αθλητικούς χώρους του Μακαρείου Σταδίου και στο Λύκειο Κύκκου Β’,  η εκδήλωση «Ημέρα Γνωριμίας με τον θεσμό του Αθλητικού Σχολείου», η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών, και άλλοι παράγοντες του Κυπριακού Αθλητισμού.

Η ημερίδα ξεκίνησε νωρίς το πρωί, στις 08:00, όπου έγινε παρουσίαση των αθλημάτων στους χώρους του Πολυπροπονητηρίου «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μακάρειο Στάδιο, στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος» Ελευθερία και στο Εθνικό Κέντρο Αντισφαίρισης.

Στη συνέχεια, στις 09:30, ακολούθησε παρουσίαση του θεσμού του Αθλητικού Σχολείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Κύκκου Β΄. Στην παρουσίαση, η κ. Κάλλη Χατζηιωσήφ, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ανέφερε μεταξύ άλλων την σημαντικότητα του Αθλητικού Σχολείου για τους νεαρούς αθλητές, και εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας των Αθλητικών Γυμνασίων και Λυκείων.

Επίσης, στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρώτος λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παντελής Παντελή και  ομιλία  ο μαθητής του Αθλητικού Λυκείου Κύκκου Β΄, Φάνης Πιττάλης για τις εμπειρίες και τα βιώματά των μαθητών που συμμετέχουν στα Αθλητικά Σχολεία.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με επίδειξη πολεμικών τεχνών από μαθητές του Αθλητικού Σχολείου και ολοκληρώθηκε με υγιεινό πρόγευμα, που προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στόχος της ημερίδας ήταν η προβολή και ανάδειξη του Θεσμού του Αθλητικού Σχολείου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Σκοπός του Αθλητικού Σχολείου είναι η πολύπλευρη στήριξη των μαθητών που διακρίνονται στον αθλητισμό για σωστή προετοιμασία και πετυχημένη ακαδημαϊκή και αθλητική σταδιοδρομία.  Μέσα από τα Αθλητικά Σχολεία, οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες μπορούν να βελτιώσουν την αθλητική τους απόδοση  με σκοπό να φτάσουν πιο ψηλά και να πετύχουν τους στόχους τους.

Η φράση «Ασφαλής πορεία προς την καταξίωση», η οποία έχει συνδεθεί με τα Αθλητικά Σχολεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, είναι ενδεικτική του σοβαρού έργου που επιτελείται, αποδεικνυόμενη από τις ακαδημαϊκές και αθλητικές διακρίσεις των μαθητών – αθλητών που φοιτούν στα Αθλητικά Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου.

Σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου δραστηριοποιούνται 10 Αθλητικά Σχολεία, 5 Γυμνάσια και 5 Λύκεια. Προσφέρονται συνολικά 18 Ολυμπιακά αθλήματα και σε αυτά συμμετέχουν 403 μαθητές/τριες στο Γυμνάσιο και 476 μαθητές/τριες στο Λύκειο.

Υποβολή αιτήσεων για τη Σχολική Χρονιά 2018 – 2019

Αθλητικά Γυμνάσια:   2 – 30 Απριλίου 2018

Αθλητικά Λύκεια:        5  Φεβρουαρίου – 31 Μαΐου 2018

Περισσότερες πληροφορίες στα Αθλητικά Σχολεία και στις ιστοσελίδες των Σχολείων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s