Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΜΑΣ

bec-congress

Συνέχεια στις συνεντεύξεις και αυτή τη φορά έχουμε μαζί μας τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον, κ. Ευθύμιο Πολυδώρου. Ο πρόεδρος της ΚΟΜ μας μίλησε για αρκετά θέματα αλλά και για τις μεταρυθμήσεις που έρχονται στο άθλημα μας

Πρόεδρε, πως είναι να είσαι στο τιμόνι της ηγεσίας της ΚΟΜ;

Νοιώθω ιδιαίτερα ευτυχισμένος διότι μου δόθηκε η ευκαιρία από τα Σωματεία Μέλη να ηγηθώ αυτής της “μικρομεσαίας” Ομοσπονδίας και τους ευχαριστώ για την τιμή αυτή. Επιπρόσθετα ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας, τους αθλητές, τους προπονητές και τους γονείς για την αφοσίωση και αγάπη που μου αποδίδουν, την οποία προσπαθώ συνεχώς να ανταποδίδω στο πολλαπλάσιο.

Δεν είναι σίγουρα και το πιο εύκολο πράγμα να ηγείσαι σήμερα της ΚΟΜ, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πάρα πολλές δράσεις της Ομοσπονδίας μέσα στα πλαίσια του τετραετούς πλάνου δράσης 2017-2020, το οποίο περιλαμβάνει την αναδιοργάνωση της Ομοσπονδίας με την παράλληλη οργανωτική και αγωνιστική αναβάθμιση, αλλά και του αθλήματος του Μπάτμιντον (Αντιπτέρησης) στον τόπο μας. Αυτό συνεπάγεται υψηλό βαθμό πειθαρχίας, συνέπειας και συνεργασίας της ηγετικής πυραμίδας της ΚΟΜ με όλους τους παράγοντες του Αθλήματος (Αθλητές, Προπονητές, Γονείς, Τεχνικό Σύμβουλο και Σωματεία) έτσι που να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα της Ομοσπονδίας. Επιπρόσθετα προϋποθέτει υψηλό επίπεδο συνεργασίας με όλους τους Αθλητικούς Φορείς του τόπου. Δεν το κρύβω ότι το μεγάλο όπλο της ΚΟΜ την δεδομένη στιγμή είναι η ύπαρξη θετικής ενέργειας, ενθουσιασμού και αμελητέας “γκρίνιας” κάτι το οποίο επιτρέπει στην Ομοσπονδία να παράγει έργο, το οποίο είναι καθολικά αποδεκτό!

Θα θέλατε να μας αναφέρετε τα μελλοντικά σχέδια της Ομοσπονδίας μας;

Στα άμεσα σχέδια της Ομοσπονδίας είναι να συνεχίσει να είναι αξιόπιστος εταίρος τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Στα μελλοντικά σχέδια της ΚΟΜ είναι η δημιουργία Εθνικής Ομάδας Ανδρών / Γυναικών αρχής γενομένης από το 2019, κάτι το οποίο θα δώσει τα ανάλογα κίνητρα στους Αθλητές μας ενώ παράλληλα θα προσδώσει κύρος και βάθος στο Άθλημα του Μπάτμιντον στον τόπο μας.

Επιπρόσθετα στους σχεδιασμούς μας περιλαμβάνεται η διοργάνωση των 1ων Αγώνων Μπάτμιντον Μικρών Κρατών Ευρώπης (ESSBG) το 2020. Ήδη κατά την διάρκεια του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μπάτμιντον (BEC) έχει αποφασιστεί από τις Ομοσπονδίες Μπάτμιντον Μικρών Κρατών Ευρώπης η σύσταση τριμελούς επιτροπής της οποίας προεδρεύει ο υποφαινόμενος με βασικό στόχο την διοργάνωση των 1ων Αγώνων Μπάτμιντον Μικρών Κρατών Ευρώπης στην Κύπρο το 2020.

dimosiografiki

Ποιο είναι το όνειρο σας σαν πρόεδρος της ΚΟΜ;

Μεγάλο στόχο αποτελεί η δημιουργία Εθνικού Κέντρου Μπάτμιντον το οποίο θα επιτρέψει στην ΚΟΜ να αναβαθμίσει το επίπεδο του Αθλήματος στον τόπο μας μέσα από επιτόπιες και διεθνείς συνέργειες, καθιστώντας τον τόπο μας σε σημαντικό περιφερειακό κέντρο του αθλήματος του Μπάτμιντον, λαμβανομένου υπόψη και των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών στον τόπο μας.

Δεν σας κρύβω ότι όλοι οι ξένοι συνεργάτες μας που επισκέφθηκαν κατά καιρούς την Κύπρο για θέματα που αφορούν το άθλημα του μπάτμιντον (Επίτροποι, Εκπαιδευτές, Αθλητές, Προπονητές, Διαιτητές και Φίλαθλοι) αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της Ομοσπονδίας μας αλλά και γενικότερα της χώρας μας.

Έτερος μεγάλος στόχος η μαζικοποίηση του αθλήματος του Μπάτμιντον στον τόπο μας και η αντιπροσώπευση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι το 2024.

Πρόσφατα ήσασταν στο παγκόσμιο συνέδριο ομοσπονδιών στο άθλημα του Μπάτμιτνον. Πως ήταν η εμπειρία;

Η παρουσία στα Διεθνή Φόρα και ιδιαίτερα στο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάτμιντον (BWF) είναι μια αναγκαιότητα τόσο για αθλητικούς όσο και για εθνικούς λόγους.

Μέσα από αυτά δημιουργούνται οι ανάλογες σχέσεις τόσο σε επίπεδο Ομοσπονδιών όσο και σε προσωπικό επίπεδο κάτι που επιτρέπει στην ΚΟΜ να αναπτύσσει συνέργειες σε διεθνές επίπεδο προς όφελος του αθλήματος τοπικά και διεθνώς. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος κανείς δεν εμπιστεύεται το οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ιδιαίτερα σε διεθνές επίπεδο, εάν δεν το γνωρίσει και το εμπιστευτεί ως ένα πραγματικά αξιόπιστο και συνεπή εταίρο.

Απότοκο της συνεπούς δράσης της ΚΟΜ αποτελούν η εκλογή στη Προεδρία της Ομάδας Μπάτμιντον Μικρών Κρατών Ευρώπης καθώς και στο Συμβούλιο της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας COMEBA του υποφαινόμενου όπως και η επιλογή του Αντιπροέδρου της ΚΟΜ κ. Παναγιώτη Χατζηπαντελή ως Επιτρόπου της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, καθώς επίσης η ανάθεση επιτυχών διοργανώσεων Διεθνών Αγώνων, Εκπαιδευτικών Δράσεων και Σεμιναρίων στον τόπο μας.

Ποιες θα είναι οι αλλαγές που έρχονται στο άθλημα μας;

Η βασικότερη αλλαγή την οποία προσπαθεί να επιφέρει αυτή την στιγμή η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάτμιντον (BWF), είναι η αλλαγή των σετ των αγώνων έτσι που οι αγώνες να γίνονται πιο αμφίρροποι, ενώ επιπρόσθετα θα είναι και πιο ελκυστικό το “τηλεοπτικό προϊόν” τόσο για τους τηλεθεατές όσο και για τους χορηγούς. Συγκεκριμένα αυτή την στιγμή οι νικητές σε όλα τα αγωνίσματα Μπάτμιντον κρίνονται στα 2 νικηφόρα σετ των 21 πόντων με μέγιστο αριθμό πόντων τους 30. Πρόθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάτμιντον είναι οι νικητές να κρίνονται στα 3 νικηφόρα σετ των 11 πόντων με μέγιστο αριθμό πόντων τους 15.

koe-vraveusis

Τέλος ένα μήνυμα για τα παιδιά ή άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν το άθλημα μας;

Θα τους καλούσα να δοκιμάσουν το σχετικά άγνωστο στον τόπο μας άθλημα του Μπάτμιντον και είμαι σίγουρος ότι αυτή τους η εμπειρία θα είναι καταλυτική. Το Μπάτμιντον είναι ένα ευγενές άθλημα όπου η λέξη βία είναι άγνωστη. Ενδεικτικό της κουλτούρας του αλληλοσεβασμού μεταξύ των αθλητών είναι ότι σε εθνικό επίπεδο διαιτητές αγώνων υπάρχουν στα ημιτελικά και στους τελικούς και πολύ σπάνια στα προημιτελικά.

Το άθλημα του Μπάτμιντον είναι ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα και για να αντιληφθεί κάποιος αυτό το γεγονός θα ήθελα να σας αναφέρω ότι από στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο το Μπάτμιντον είναι το τέταρτο άθλημα σε επίπεδο τηλεθέασης στην σχετική κατάταξη των αθλημάτων.

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη μου εάν δεν ευχαριστήσω τον διακεκριμένο Τεχνικό Σύμβουλο της ΚΟΜ κ. Martijn Van Dooremalen, τους αθλητικούς φορείς του τόπου μας καθώς και τους χορηγούς της ΚΟΜ για την στήριξη τους τόσο προς την Ομοσπονδία όσο και προς το πρόσωπο μου.

Σας ευχαριστώ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s