ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΡΙΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Κ13 2018

ariwn

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου το τουρνουά Αρίων για ηλικίες κάτω των 13 ετών στη αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Γ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δομετίου.

Στο τουρνουά αγωνίστηκαν αρκετά νεαρά ταλέντα από σχεδόν όλα τα Σωματεία Μπάτμιντον της ΚΟΜ. Οι κατηγορίες στις οποίες διαγωνίστηκαν ήταν:

  • Μονό αγοριών
  • Μονό κοριτσιών
  • Διπλό αγοριών
  • Διπλό κορικτών
  • Διπλό μικτό

Όλοι οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και σκληρές μάχες έτσι ώστε να εξασφαλίσουν μία θέση στους τελικούς. Όλες οι κατηγορίες διεξήχθησαν με την μορφή νοκ άουτ.

Τελικός Μονού Αγοριών –  Πρωτιά για τον Νικόλα Κοκόση

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν οι Νικόλας Κοκόσης του σωματείου Άλπατρος’ 83 και ο Παναγιώτης Αδάμου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Νικητής ήταν ο Κοκόσης με 2-0 σετ. Ο αθλητής του σωματείου Άλπατρος κατέβαλε με δυσκολία στο πρώτο σετ τον Αδάμου με 21-19 ενώ στο δεύτερο επικράτησε με 21-11. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Ιωάννης Ταμπούρλας του σωματείου Αρίων Λευκωσίας και ο Χρίστος Γεωργίου του σωματείου Lefkosia Badminton club.

Τα σετ: 21-19, 21-11

 

Τελικός Μονού Κοριτσιών- Στο ψηλότερο βάθρο η Α. Αθηνοδώρου

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Μαρία Ελένη Αριστοπούλου του σωματείου Μορφωτικού και η Άνθια Αθηνοδώρου του σωματείου Lefkosia Badminton club.  Το πρώτο σετ ανήκε στην Αθλήτρια του Lefkosia Badminton club, ωστόσο στο δεύτερο σετ, η Αριστοπούλου δεν είπε την τελευταία της λέξη και έφερε τον αγώνα στα ίσα. Στο τρίτο και τελευταίο σετ, «μίλησε» η ψυχραιμότερη και αυτή που ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο ήταν η Αθηνοδώρου. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Αντωνία Τερζή του σωματείου Μορφωτικού και η Αγγελική Αβραάμ του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ.

Τα σετ: 21-16, 14-21, 21-19

 

Τελικός Διπλού Αγοριών- Πήραν το χρυσό μετάλλιο οι Γεωργίου και Κοκόσης

Στον τελικό του Διπλού Αγοριών προκρίθηκαν οι Νικόλας Κοκόσης του σωματείου Άλπατρος μαζί με τον Χρίστο Γεωργίου του σωματείου Lefkosia Badminton club  καθώς και οι Παναγιώτης Αδάμου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ μαζί με τον Ιωάννη Ταμπούρλα του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.  Μετά από μεγάλη μάχη το πρώτο σετ κατέκτησαν οι Γεωργίου και Κοκόσης με 21-17, ωστόσο οι αθλητές του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ δεν το έβαλαν κάτω και πήραν σχετικά εύκολα το επόμενο σετ με 13-21. Στο τρίτο και τελευταίο σετ, το δίδυμο Κοκόση και Γεωργίου ήταν πιο συγκεντρωμένοι και έτσι πήραν τον τίτλο με 2-1 σετ. Την Τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και Γαβριήλ Σιόκουρος του σωματείου Αρίων Λευκωσίας καθώς και οι Danny Chen και Nick Liang του σωματείου Προμηθέας.

Τα σετ: 21-17, 13-21, 21-14

 

Τελικός Διπλού Κοριτσιών- Στην κορυφή οι Αθηνοδώρου και Αριστοπούλου

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Σοφία Ιωάννου και η Ελένη Χαραλάμπους του σωματείου Αρίων καθώς και η Άνθια Αθηνοδώρου του σωματείου Lefkosia Badminton club μαζί με την Μαρία Ελένη Αριστοπούλου του σωματείου Μορφωτικού.  Το δίδυμο Αθηνοδώρου και Αριστοπούλου σχετικά εύκολα και τα δύο σετ και έτσι κατάκτησαν τον τίτλο με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Αγγελική Αβραάμ και Άντρεα Γεωργίου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ καθώς και η Θεοφανώ Κουλέντρου του σωματείου Lefkosia Badminton club και η Αντωνία Τερζή του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης.

Τα σετ: 11-21, 6-21

 

Τελικός Διπλού Μικτού- «Χρυσοί» οι Κοκόσης και Αριστοπούλου

Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν ο Νικόλας Κοκόσης του σωματείου Άλπατρος με την Μαρία Ελένη Αριστοπούλου από το σωματείο Μορφωτικός, καθώς και ο Χρίστος Γεωργίου με την Άνθια Αθηνοδώρου από το σωματείο Lefkosia Badminton club. Οι τέσσερις αθλητές πάλεψαν όλους τους πόντους, ωστόσο αυτοί που «γέλασαν» στο τέλος ήταν το δίδυμο Κοκόσης και Αριστοπούλου καθώς επιβλήθηκαν με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Παναγιώτης Αδάμου και Άντρεα Γεωργίου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ καθώς και ο Ιωάννης Ταμπούρλας και η Ελένη Χαραλάμπους του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

Τα σετ: 21-19, 21-17

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s