ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΓΚΩΜΗΣ Κ15 2018

morfwtikos-pic

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23-24 Ιουνίου 2018 στο Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας το Τουρνουά του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης για ηλικίες Κάτω των 15 χρονών.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τα σωματεία ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, Lefkosia Badminton Club, Μορφωτικός Έγκωμης, Αρίων Λευκωσίας, Παρνασσός Στροβόλου, Δ.Α.Σ. Παλιομετόχου, Ευ Ζην Λατσιών, Άλπατρος ’83 και Ατρόμητος. Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούσε να συμμετάσχει κανείς ήταν το μονό αγοριών, το μονό κοριτσιών, το διπλό αγοριών, το διπλό κοριτσιών και το διπλό μεικτό.

Τελικός Μονού Αγοριών Επικράτηση και πρωτιά για τον Κ. Συμεωνίδη

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν ο Αλέξανδρος Γεωργίου  και ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης του σωματείου Μορφωτικού. Νικητής ήταν ο Συμεωνίδης με 2‐0 σετ. Ο Κωνσταντίνος μπήκε από την αρχή δυνατά στον αγώνα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο του. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Αντρέας Μεστάνας του σωματείου Αρίων Λευκωσίας και ο Μιχάλης Φυρίλλας του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ.

Τα σετ: 21‐5, 21‐10

 

Τελικός Μονού Κοριτσιών Δύσκολη κυριαρχία της Ι. Αντωνίου

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Μαρίσα Φυρίλλα του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και η Ιωάννα Αντωνίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας. Η Αντωνίου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο σετ, κατάφερε και ανάτρεψε τα σε βάρος της δεδομένα και έτσι πήρε το πρώτο σετ 22-20. Στο δεύτερο σετ, η Φυρίλλα έκανε την αντεπίθεση της και πήρε πολύ δύσκολα με 20-22. Στο τρίτο και τελευταίο σετ, «μίλησε» η ψυχραιμότερη και έτσι η αθλήτρια του σωματείου Αρίων, κατάφερε και πήρε το σετ και τον τίτλο με 2-1. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Χαρά Μιχαήλ του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και η Γιώτα Νικολάου του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.

Τα σετ: 22‐20, 20-22, 21‐11

 

Τελικός Διπλού Αγοριών Στο ψηλότερο βάθρο για τους Συμεωνίδη και Γεωργίου

Στον τελικό του Διπλού Αγοριών προκρίθηκαν οι Παναγιώτης Τσεμπέκης μαζί με τον Μιχάλη Φυρίλλα του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και οι Αλέξανδρος Γεώργιου μαζί με τον Κωνσταντίνο Συμεωνίδη του σωματείου Μορφωτικός Έγκωμης. Το δίδυμο Συμεωνίδη και Γεωργίου πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 18-21, ωστόσο οι αθλητές του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να ανατρέψουν τα σε βάρος τους δεδομένα. Ωστόσο λίγο τα λάθη, λίγο η ψυχραιμία και η σταθερότητα των αθλητών του σωματείου Μορφωτικού, αυτό δεν κατέστει δυνατό και έτσι οι Συμεωνίδη και Γεωργίου πήραν και το δεύτερο σετ με 21-18. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Χρίστος Κουππής μαζί με τον Χάρη Μιχαήλ του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου καθώς και ο Αντρέας Μεστάνας μαζί με τον Ιωάννη Ταμπούρλα του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

Τα σετ: 21‐18, 21-18

 

Τελικός Διπλού Κοριτσιών «Χρυσές» οι Μιχαήλ και Φυρίλλα μετά από αμφίρροπο αγώνα

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Ιωάννα Αντωνίου και Ιωάννα Αλεξάνδρου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας και η Χαρά Μιχαήλ μαζί με την Μαρίσα Φυρίλλα του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για το δίδυμο Αντωνίου και Αλεξάνδρου καθώς κέρδισαν σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 21-17. Στο δεύτερο όμως σετ τα βρήκαν σκούρα καθώς οι αθλήτριες του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ δεν είχαν πει την τελευταία λέξη και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Το τρίτο σετ ήταν πραγματικά αμφίρροπο αλλά στο τέλος αυτές που κατάφεραν να  πανηγυρίσουν ήταν οι Μιχαήλ και Φυρίλλα καθώς κέρδισαν με 24-22.  Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ευαγγελία Αρχιτεκτονίδη μαζί με την Αναστασία Χριστοδουλάκη του σωματείου Lefkosia Badminton Club καθώς και η Μαρία Ελένη Αριστοπούλου μαζί με την Θεοδώρα Χατζησολωμού του σωματείου Μορφωτικού.

Τα σετ: 17-21, 21-17, 24-22

 

Τελικός Διπλού Μικτού Θρίαμβος για τους Συμεωνίδη και Χατζησολωμού

Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης με την Θεοδώρα Χατζησολωμού το σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης και ο Παναγιώτης Τσεμπέκης με την Μαρίσα Φυρίλλα από το σωματείο ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Οι αθλητές του σωματείου Μορφωτικού μπήκαν δυνατά και δεν άφησαν και πολλά περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους κερδίζοντας τον αγώνα με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Νόννα Ανδρέου του σωματείου Ατρόμητος μαζί με τον Αλέξανδρο Γεωργίου του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης καθώς και ο Μιχάλης Φυρίλλα μαζί με την Χαρά Μιχαήλ του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ.

 

Τα σετ: 21‐15, 21‐10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s