ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΡΑ-ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ

european-parabadminton

Μεταξύ των ημερομηνιών 31 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου διεξήγχθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά Μπάτμιντον. Στο τουρνουά δήλωσε συμμετοχή ο αθλητής μας Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, αφού είχε ενταγχθεί στην κατηγορία SL4 με επαναξιολόγηση μετά από 2 προηγούμενους αγώνες παρά μπάτμιντον.

Ωστόσο μία ημέρα πριν να ξεκινήσουν οι αγώνες, μετά από εξέταση δύο επιτροπών του ιατρικού επιτελείου της BWF αποφασίστηκε ότι ο αθλητής μας δεν μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία SL4  γιατί δεν πληρούσε όλα τα κριτήρια που απαιτούνταν. Όπως αναφέρθηκε, ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση κατηγοριοποίησης αφού η  άρθρωση της ποδοκνημικής κατά την πελματιαία έκταση δεν υπερβαίνει τις 10 μοίρες, όπως αναφέρει ο κανονισμός, αλλά κατά την πελματιαία κάμψη η κίνηση υπερβαίνει τις 10 μοίρες μετά από εξέταση με ειδικό μοιρογνωμόνιο.

Παρόλο που η κάκωση του είναι μόνιμη και δεν μπορεί να επανέλθει στη φυσιολογική κίνηση, εντούτοις όπως εκ των υστέρων έδειξαν τα πράγματα, δεν ήταν αρκετή για να κατηγοριοποιηθεί. Το γεγονός ότι σε προηγούμενους αγώνες, έπαιξε με το νούμερο δύο παγκοσμίως και έχασε σε πολύ κλειστό σκορ, έκανε την περίπτωση του αθλητή μας ακόμη πιο δύσκολη.

Από τις άλλες μυικές εξετάσεις που έκαναν, παρόλο που κάποιοι μύες υπολειτουργούν, ο αθλητής παρουσιάζει συνολική μυϊκή ισχύ στο πόδι μεγαλύτερη από την απαιτούμενη, έτσι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποια άλλη παράμετρο για να ενταχθεί στην κατηγορία.

Ως εκ τούτου ο αθλητής μας απορρίφθηκε και δεν θα συμμετάσχει σε κανένα άλλο παρα-αθλητικό γεγονός.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s