ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Κ19&Κ11

Πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου 2019 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Πλατύ Αγλαντζιάς και του Γυμνασίου Ακακίου το ετήσιο Εθνικό Πρωτάθλημα Εφήβων κάτω των 19 και το Εθνικό Πρωτάθλημα Παίδων κάτω των 11 που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Μπάτμιντον (ΚΟΜ) .

Στα πρωταθλήματα συμμετείχαν  αθλητές από όλα τα σωματεία της ΚΟΜ στις κατηγορίες Μονό Ανδρών, Μονό Γυναικών, Διπλό Ανδρών, Διπλό Γυναικών και  Διπλό Μεικτό. Οι αγώνες ήταν συναρπαστικοί και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους φίλους του αθλήματος, αναδεικνύοντας τους νέους πρωταθλητές Κύπρου και βοηθόντας παράλληλα την ανάπτυξη του αθλήματος του μπάτμιντον.

 Εθνικό Πρωτάθλημα εφήβων κάτω των 19 ετών

Τελικός Μονού Ανδρών Πρωταθλητής ο Χρίστος Χαϊλής

Στον τελικό του Μονού Εφήβων προκρίθηκαν ο Χρίστος Χαϊλής  του σωματείου Αετοί και ο Ορέστης Πίσσης του σωματείου Παρνασσός. Ο Χρίστος Χαϊλής πήρε την νίκη με 2-0 σετ επικρατόντας του αντιπάλου του 22-20 και 21-18 μετά από ένα ωραίο και συναρπαστικό αγώνα.  Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Άρης Καττιρτζής και Ιάκωβος Αχεριώτης του σωματείου Αετοί.

Τελικός Μονού Γυναικών Πρωταθλήτρια η Εύα Καττιρτζή

Στον τελικό του Μονού Γυναικών προκρίθηκαν η Εύα Καττιρτζή του σωματείου Αετοί και η Ιωάννα Πίσση του σωματείου Παρνασσός. Η  Εύα Καττιρτζή πήρε την νίκη με 2-0 σετ κερδίζοντας την αντίπαλο της 21-17 και 21-19 μετά από ένα ωραίο αγώνα.  Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Χαρά Μιχαήλ και Μαρίσα Φυρίλλα του σωματείου Αετοί.

Τελικός Διπλού Ανδρών «Χρυσοί» οι Ι. Αχεριώτης και Α. Καττιρτζής

 Στον τελικό του Διπλού Αγοριών προκρίθηκαν οι Ιάκωβος Αχεριώτης και Άρης Καττιρτζής του σωματείου Αετοί και οι Αντώνης Αδάμου του σωματείου Αετοί μαζί με τον Ορέστη Πίσση του Παρνασσού Στροβόλου.  Το δίδυμο Αχεριώτη και Καττιρτζή κατάκτησε τον τίτλο με 2-1 σετ (21-17, 18-21, 21-15) μετά από ένα αμφίρροπο αγώνα. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Χρίστος Χαϊλής του σωματείου Αετοί μαζί με τον Αντρέα Θεοδότου του σωματείου Lefkosia Badminton Club καθώς και οι Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου και Ιωάννης Ταμπούρλας του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

Τελικός Διπλού Γυναικών «Χρυσές» οι Ι. Πίσση και Ε. Καττιρτζή

 Στον τελικό του Διπλού Γυναικών αγωνίστηκαν οι Εύα Καττιρτζή του σωματείου Αετοί μαζί με την Ιωάννα Πίσση του Παρνασσού Στροβόλου εναντίον των αδελφών Άντρεας και Ιωάννας Αλεξάνδρου του σωματείου Αρίων.  Το δίδυμο Πίσση και Καττιρτζή κατάκτησε τον τίτλο με 2-0 σετ (21-13, 21-11) μετά από ωραία εμφάνιση. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Μαρίσα Φυρίλλα του σωματείου Αετοί μαζί με την Ιωάννα Αντωνίου του σωματείου Αρίων και οι Ευαγγελία Αρχιτεκτονίδη και Άνθια Αθηνοδώρου του σωματείου Lefkosia Badminton Club.

Τελικός Διπλού Μικτού Πρωταθλητές τα ξαδέλφια Πίσση

Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν οι Χρίστος Χαϊλής και Χαρά Μιχαήλ του σωματείου Αετοί καθώς και ο Ορέστης Πίσσης  και Ιωάννα Πίσση του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.  Το δίδυμο Πίσση κατάφερε και πήρε τον αγώνα με 2-0 σετ (21-16, 21-19) μετά από ωραία εμφάνιση. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Εϋα Καττιρτζή  μαζί με τον Αντώνη Αδάμου του σωματείου Αετοί καθώς και ο ‘Αρης Καττιρτζή μαζί με την Μαρίσα Φυρίλλα και πάλι του σωματείου Αετοί.

Εθνικό Πρωτάθλημα παίδων κάτω των 11 ετών

Τελικός Μονού Αγοριών – Παντελής Βασιλείου

Στον τελικό του μονού αγοριών ο Παντελής Βασιλείου του σωματείου Άλπατρος πήρε την νίκη με 2-0 σετ επικρατόντας του Ιωσήφ Τερζή του σωματείου Μορφωτικός 21-11 και 21-7.  Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Αντρέας Τσεμπέκης του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και Κωνσταντίνος Μιχαήλ του Παρνασσού.

Τελικός Μονού Κοριτσιών – Amelia Georgiou

Στον τελικό του Μονού κοριτσιών η Amelia Georgiou του σωματείου Έμπα Πάφου πήρε δύσκολα τη νίκη επικρατόντας της Αγγελικής Ζιντσίδου του σωματείου Προόδου Καϊμακλίου με 2-1 σετ (21-14, 16-21, 21-19) μετά από ένα ωραίο αγώνα.  Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Σοφία Ιωάννου της Προόδου και Λυδία Αδάμου του σωματείου Αετοί.

Τελικός Διπλού Αγοριών  – Παντελής Βασιλείου και Αιμίλιος Πουγιούτας

 Στον τελικό του Διπλού Αγοριών οι Παντελής Βασιλείου και Αιμίλιος Πουγιούτας του σωματείου Πρόοδος επικράτησαν του Αντρέα Τσεμπέκη του σωματείου Αετοί και Γιώργου Αντωνίου του σωματείου ΔΑΣ Παλιομετόχου με 2-0 σετ (21-17 και 21-5).  Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Κωνταντίνος Μιχαήλ και Μάριος Παναγιώτου του Παρνασσού καθώς και οι Χαράλαμπος Τσίγκος και Μιχάλης Φελλάς του σωματείου Μορφωτικός.

Τελικός Διπλού Κοριτσιών – Amelia Georgiou και Χριστίνα Πίσση

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών το δίδυμο της Amelia Georgiou του σωματείου Έμπα Πάφου μαζί με τη Χριστίνα Πίσση του Παρνασσού κατάκτησε τον τίτλο με 2-1 σετ (18-21, 21-7, 21-12) κερδίζοντας τις Αγγελική Ζιντσίδου και Σοφία Ιωάννου του σωματείου Πρόοδος. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Μαρία Γιαννοπούλου του Αρίων μαζί με την Φιλοθέη Κοκόση του Άλπατρος και οι Λυδία Αδάμου των Αετών μαζί με την Δέσποινα Κοκόση του Άλπατρος.

Τελικός Διπλού Μικτού- Παντελής Βασιλείου και Χριστίνα Πίσση

Στον τελικό του Διπλού Μικτού οι Παντελής Βασιλείου του σωματείου Πρόοδος και Χριστίνα Πίσση του σωματείου Παρνασσός κέρδισαν εναντίον των Μιχάλη Φελλά και Βασιλείας Δημητρίου του Μορφωτικού με 2-0 σετ (21-16, 21-16). Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Σάββας Σαββίδης του Μορφωτικού και Αγγελική Ζιντσίδου της Προόδου καθώς και ο Χαράλμπος Τσίγκος και Ελένη Ελευθερίου του Μορφωτικού.

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=43D87201-73CF-49A3-B0CD-C414AC92EEB1

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=4788231E-289E-4289-9F63-B076F45BAE30

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s