ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΚΟΜ

Η ΚΟΜ έχει προχωρήσει σε αναθεώρηση του πρωτοκόλλου προπονήσεων, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του ΚΟΑ και Υπουργείου Υγείας για χαλαρώσεις στον Αθλητισμό.

Οι κύριες αλλαγές, που έχουν ισχύ Παγκύπρια, από 1η Απριλίου 2021, αφορούν:

Αριθμός Αθλουμένων στις εγκαταστάσεις

Αναφορικά με την άθληση/προπόνηση που διεξάγεται σε κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, διευκρινίζεται ότι αυτή επιτρέπεται νοουμένου ότι στις εγκαταστάσεις μέχρι 80 τ.μ. δεν υπερβαίνουν τα τρία πρόσωπα συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή/προπονητή, στις εγκαταστάσεις από 81 τ.μ. μέχρι 200 τ.μ. δεν υπερβαίνουν τα έξι πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή/προπονητή, στις εγκαταστάσεις από 201 τ.μ. μέχρι 500 τ.μ. δεν υπερβαίνουν τα δέκα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή/προπονητή  και στις εγκαταστάσεις άνω των 500 τ.μ. δεν υπερβαίνουν τα 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή/προπονητή. 

Οι πιο πάνω περιορισμοί εφαρμόζονται και στην περίπτωση που οι αίθουσες εκγύμνασης/προπόνησης αποτελούν μέρος μεγαλύτερων αθλητικών εγκαταστάσεων (π.χ. αίθουσα βαρών, αίθουσα pilates, αίθουσα πολεμικών τεχνών κλπ.). Δηλαδή, οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν για κάθε αίθουσα ξεχωριστά. Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω αριθμοί αφορούν αποκλειστικά ατομική προπόνηση και όχι διενέργεια ομαδικών προγραμμάτων επαφής. 

Διενέργεια Τεστ

Απαιτείται η διενέργεια τεστ (PCR / τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ) και η επαναληπτική εξέταση σε εβδομαδιαία βάση για το 100% των αθλητών και προπονητών των ομαδικών και ατομικών αθλημάτων από 12 ετών και άνω. 

Είναι απαραίτητη η τήρηση από τον Υπεύθυνο Λειτουργό, του μητρώου covid, στο οποίο καταγράφεται το ονοματεπώνυμο και ημερομηνία/αποτέλεσμα του τεστ.

Είναι ευθύνη όλων των αθλητών/προπονητών/εργαζόμενων να διατηρούν μαζί τους σε όλες τις προπονήσεις το αρνητικό τεστ, για επίδειξη του εάν χρειαστεί σε επιθεωρητές του ΚΟΑ, σε περίπτωση ελέγχου.

Άλλες διευκρινήσεις

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση αποδυτηρίων και παρεμφερών υποδομών (ντους, κοινός χώρος, πάγκοι).

Τόσο στην προπόνηση σε εσωτερικούς χώρους όσο και σε εξωτερικούς,  επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας από τους προπονητές/γυμναστές. Νοείται ότι, η μη χρήση μάσκας από τους προπονητές/γυμναστές επιτρέπεται στην περίπτωση που αυτοί προπονούνται/γυμνάζονται μαζί με τους αθλούμενους.

Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο της Ομοσπονδίας για θέματα Covid-19, Δρ. Γιάννο Χατζηπροκόπη (99333006) ή Σάββα Χριστοφίδη (99469665).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s