ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2022 – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες η Δημοσιογραφική Διάσκεψη της ΚΟΕ για τους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Μπάτμιντον θα εκπροσωπείτε με 4 αθλητές, τους Άρη Καττιρζή, Εύα Καττιρτζή, Χρίστο Χαιλή και Έλενα Χριστοδούλου. Μαζί τους θα είναι ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Farzad και συνοδός της αποστολής ο πρόεδρος της ΚΟΜ κ. Ευθύμιος Πολυδώρου.

“Γ. Χρυσοστόμου : «Ανταποκριθήκαμε στα αιτήματα των Ομοσπονδιών»
Ανδρέας Θεοφυλάκτου : «Ομαδικό πνεύμα από όλους»
Άντρη Χριστοφόρου : «Ευτυχώς η ΚΟΕ δίνει ευκαιρίες σε έμπειρους και νεότερους»

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε την αποστολή που θα λάβει μέρος στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Οράν της Αλγερίας από 25 Ιουνίου μέχρι 6 Ιουλίου. Η αποστολή αποτελείται από 111 αθλητές, 72 Άνδρες και 39 Γυναίκες που θα λάβουν μέρος σε 18 αθλήματα από τα 24 που υπάρχουν στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αποστολές με τις οποίες συμμετείχε ποτέ η Κύπρος. Λόγω της μείωσης των αθλημάτων των αγώνων, σε συνδυασμό με τον αριθμό των αθλητών με τους οποίους θα λάβει μέρος η Κύπρος, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι ο μέσος όρος αθλητών ανά άθλημα είναι ο μεγαλύτερος από όλες τις προηγούμενες αποστολές σε Μεσογειακούς Αγώνες.

Γεώργιος Χρυσοστόμου: «Ανταποκριθήκαμε στα αιτήματα των Ομοσπονδιών»
Οριοθετώντας τον αγωνιστικό στόχο της ομάδας, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου σημείωσε : «Στόχος για τον κάθε αθλητή θα πρέπει να είναι να φτάσει και να ξεπεράσει τις προσωπικές του δυνατότητες και επιδόσεις. Αυτό για μας θα συνιστά επιτυχία. Εφόσον το επιτύχουν οι αθλητές μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν και ανάλογες διακρίσεις, που θα φτάσουν μέχρι την κατάκτηση μεταλλίων, και γιατί όχι και πρώτων θέσεων».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της κυπριακής αποστολής, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου, εξήρε την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, τόσο με τον Υπουργό Πρόδρομο Προδρόμου όσο και με τους λειτουργούς του ΥΠΠΑΝ, την επίσης καλή συνεργασία με τον ΚΟΑ και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη. Ευχαρίστησε έναν προς έναν, όλους τους συνεργάτες-χορηγούς της ΚΟΕ για την μεγάλη τους συνεισφορά. Τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Αργυρούς Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και την Χαραλαμπίδης Κρίστης, την Cablenet ως συνεργάτη Επικονωνίας, την Delloitte ως παροχέα υπηρεσιών, την TOYOTA, καθώς και τον παροχέα ιατρικών υπηρεσιών, τον Όμιλο Βιοϊατρική.

Σε ότι αφορά τις ενέργειες που έχουν γίνει για την συγκρότηση της αποστολής ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε : «Υπήρξε πολύμηνη προετοιμασία, και συνεργασία με όλες τις Ομοσπονδίες. Καταφέραμε να ανταποκριθούμε στη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων που έχουμε δεχτεί, έτσι ώστε οι αθλητές μας να αγωνιστούν υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις».

Τα δεκαοκτώ (18) αθλήματα στα οποία θα συμμετάσχει η Κύπρος είναι (σε παρένθεση ο αριθμός των αθλητών) : Αντισφαίριση (3), Άρση Βαρών (1), Γυμναστική (8), Επιτραπέζια Αντισφαίριση (5), Ιστιοπλοΐα (7), Καλαθόσφαιρα 3Χ3 (4), Καράτε (8), Κολύμβηση (8), Μπάτμοντον (4), Ξιφασκία (3), Πάλη (2), Πυγμαχία (2), Ποδηλασία (3), Σκοποβολή (13), Στίβος (27), ΤάεΚβοΝτο (3), Τζούντο (4), Τοξοβολία (6).

Οι αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, θα μεταβαίνουν στο Οράν από το αεροδρόμιο Λάρνακας αλλά και θα επιστρέφουν σε αυτό με ναυλωμένες πτήσεις. Η πρώτη μεγάλη ομάδα θα αναχωρήσει στις 23 Ιουνίου, και αθλητές που θα αγωνιστούν τη δεύτερη εβδομάδα των αγώνων στις 28 Ιουνίου. Την ίδια μέρα θα επιστρέψουν οι πρώτοι αθλητές, ενώ πτήση επιστροφής θα υπάρχει επίσης στις 2 Ιουλίου και στις 6 Ιουλίου.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου : «Ομαδικό πνεύμα από όλους»…
Αρχηγός της Κυπριακής αποστολής θα είναι το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Ανδρέας Θεοφυλάκτου. Ο κ. Θεοφυλάκτου σημείωσε ότι στόχος της Διοικητικής ομάδας είναι η άμεση επίλυση όποιων θεμάτων τεθούν κατά τη διάρκεια της αποστολής και η επίδειξη ομαδικού πνεύματος από όλα τα μέλη της αποστολής : «Ευχαριστώ την ΚΟΕ που όπως και στο Τόκυο μου εμπιστεύτηκε το ρόλο του Αρχηγού αποστολής σε μια τόσο μεγάλη αριθμιτικά αποστολή. Θα ταξιδέψουμε ως ομάδα, θα αγωνιστούμε ως ομάδα και θα επιστρέψουμε ως ομάδα. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια την Κύπρο τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων»

Ο Βοηθός Αρχηγός αποστολής και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ κ. Παύλος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων : «Οι διοργανωτές έχουν επενδύσει πολύ μεγάλα ποσά στις γηπεδικές και κτηριακές εγκαταστάσεις. Τα περισσότερα γήπεδα ανάμεσα τους και το Ολυμπιακό Στάδιο του Οράν χωρητικότητας 40.000 θεατών ανεγέρθηκαν ειδικά για τις ανάγκες των αγώνων. Το ίδιο και το «Χωριό» που θα φιλοξενήσει τις αποστολές των 26 χωρών, όπου υπάρχει η δυνατότητα για ταυτόχρονη διαμονή πέραν των 4.000 ατόμων».

Άντρη Χριστοφόρου : Ευτυχώς η ΚΟΕ μας δίνει ευκαιρίες – Θέλω να βλετιώσω το χάλκινο μετάλλιο της Ταραγόνα
Στη δημοσιογραφική διάσκεψη έδωσαν το παρών πολλοί αθλητές που θα βρίσκονται στην αποστολή. Ανάμεσα τους και η Άντρη Χριστοφόρου η οποία στην προηγούμενη διοργάνωση το 2018 κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο : «Κάθε μεγάλη διοργάνωση είναι πολύ σημαντική για τους αθλητές. Προσωπικά έχω το ίδιο άγχος να προετοιμαστώ κατάλληλα. Βάζω την ίδια πίεση στον εαυτό μου για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να έρθει το αποτέλεσμα. Οι νέοι αθλητές θα πρέπει να έχουν υπομονή, να δουλεύουν. Ευτυχώς η ΚΟΕ μας δίνει ευκαιρίες. Στέλνει αθλητές σε μεγάλες διοργανώσεις όπως είναι οι Μεσογειακοί. Μια ομάδα με 111 αθλητές σίγουρα δεν είναι μικρή. Περιλαμβάνει έμπειρους αθλητές αλλά δίνει και ευκαιρία σε νέους αθλητές. Μόνο έτσι ένας αθλητής μπορεί να εξελιχθεί. Μέσα από μεγάλους αγώνες. Προσωπικός μου στόχος είναι να βελτιώσω το χάλκινο μετάλλιο και στα δύο αγωνίσματα που θα αγωνιστώ. Πιστεύω ότι μπορώ να πάω πολύ καλά και είμαι σίγουρη ότι γενικά η ομάδα μας φέτος θα έχει την καλύτερη παρουσία σε Μεσογειακούς Αγώνες».

Σε μια φετινή καινοτομία, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, και σε συνεργασία που έχει με Πανεπιστήμια της Κύπρου, θα δώσει για πρώτη φορά την ευκαιρία σε φοιτητές δημοσιογραφίας και φωτογραφίας να πλαισιώσουν την υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες μεγάλων διοργανώσεων. Πέραν της ενημέρωσης του γραπτού τύπου την οποία θα αναλάβει το Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ, στo Οράν θα ταξιδέψει και εξαμελής αποστολή του ΡΙΚ για τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων τόσο με ζωντανές συνδέσεις όσο και για την παραγωγή εκτενών ρεπορτάζ που θα προβάλλονται κάθε μέρα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
14 ιουνίου 2022”

Καλή επιτυχία σε όλους!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s